TEMA 14- M1- temperatura de culoare

 Lumina in sufragerie

De obicei se plaseaza in centrul incaperii si trebuie sa poata acoperii o parte cat mai mare din incapere. Dacă vrei să aduci lumină într-o încăpere de dimensiuni mari, poți opta pentru un candelabru sau pentru o lustră cu mai multe brațe. Atenție, însă, la aprecierea corecta a numărului de becuri de care ai nevoie pentru lumina generală. Dacă alegi o lustră sau un candelabru mult mai mari decât ar fi necesar, s-ar putea ca încăperea să fie luminata excesiv, ceea ce poate deveni deranjant.

 

Lumina in living

Corpurile de iluminat pentru living trebuie alese, desigur, în funcție de design-ul pe care ai optat să îl folosești în sufragerie. Dacă vorbim despre o încăpere elegantă, realizată într-un stil clasic sau unul minimalist, s-ar putea ca lustra Mona să fie cea mai potrivită ca sursă de lumină principală în camera în care îți găzduiești oaspeții. Realizată din metal cromat și protejată de un abajur din sticlă, lustra Mona are un diametru de 400 de milimetri și o temperatură de culoare caldă, care te va ajuta să redai o atmosferă primitoare și potrivită pentru orice situație. 


Lumina in bucatarie

Intensitatea luminoasa corpurilor de iluminat din bucătărie nu trebuie să fie una puternică, mai ales dacă urmezi sfaturile de mai sus și evidențiezi fiecare zonă din această încăpere cu câte un corp de iluminat sau chiar mai multe. Dacă preferi o atmosferă mai intimă, alege lumina caldă, galbenă, iar dacă vrei să te bucuri de energie constantă, mergi pe varianta luminii reci, albe, pentru bucătăria ta. Nu uita să scoți în evidență și aici anumite elemente de mobilier sau setul de porțelanuri cu care te mândrești, folosind spoturi de lumină care să le avantajeze.

 

 Lumina in baie  

Alege aplice sau plafoniere în ton cu stilul băii tale, urmărind atât linia design-ului, cât și paleta de culori, pentru a crea o imagine cât mai aproape de perfecțiune. Folosește cât mai multe spoturi de lumină, care să redea o lumină ideală pentru machiaj sau bărbierit, în funcție de cine alege să se bucure de utilitatea lor. Iluminarea cu leduri poate fi o soluție excelentă și pentru baie, dacă așezi benzile în locuri strategice ale încăperii sau de jur împrejurul tavanului. Montează și becuri cu lumină caldă, dar și unele cu lumină rece, pentru a te putea bucura de o experiență completă, în funcție de ce te pregătești să faci.

SURSA 

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DIRIGENTIE- TEMA 15- REVENIRE